Totalförsvarsjuridik för statliga myndigheter
Den här kursen är skräddarsydd för statliga myndigheter och erbjuder en djupgående förståelse av de rättsliga ramverk som styr Sveriges totalförsvar.
Totalförsvarsjuridik
Totalförsvarsjuridik är ett specialiserat rättsområde som behandlar de juridiska regler och ramverk som styr både det civila och det militära försvaret. Detta omfattar frågor som höjd beredskap, fullmaktslagar, väpnade konflikter, väpnat angrepp och internationell humanitär rätt (krigets lagar).
Detta område är viktigt för att säkerställa att staten agerar inom lagens ramar under fredstida kriser och under höjd beredskap. Statliga myndigheter har en avgörande roll för att säkerställa landets beredskap och förmåga att hantera kriser och hot.
Totalförsvarsjuridikens huvudsakliga mål är att skapa en rättslig ram som säkerställer att Sveriges försvarsförmåga är robust, effektiv och rättssäker.
Kursinnehåll och anmälan
- Grundläggande: Förstå totalförsvarets uppbyggnad och grundläggande begrepp såsom höjd beredskap, fullmaktslagar, beredskapslagar etc.
- Lagstiftning och regler: Få insikt i de viktigaste lagarna och förordningarna, som berör din verksamhet före, under och efter höjd beredskap.
- Praktisk tillämpning: Lär dig hur du använder totalförsvarsjuridik i praktiska situationer och säkerställ att din myndighet följer rättsliga krav vid höjd beredskap.
Målgrupp
- Jurister och beslutsfattare inom statliga myndigheter.
- Krisberedskapshandläggare inom statliga myndigheter.
- Rådgivare och konsulter som arbetar med totalförsvar och beredskap.
Kursdetaljer
- Utbildningstid: Kan ges som halvdag, en eller tvådagarsutbildning. Kontakta oss för att diskutera ett upplägg som passar er bäst.
- Plats: Vi har möjlighet att hålla utbildningen hos er eller på en annan plats enligt era önskemål. Vänligen kontakta oss för vidare planering.
- Distans: Det finns möjlighet att hålla denna kurs på distans för er myndighet/organisation. Kontakta oss för mer information.
- Kortare föreläsning: Det finns möjlighet att få en förkortad föreläsningsversion av utbildningen. Kontakta oss för mer information.
Anmälan
- Anmälan till kurser/föreläsningar sker via mejl till info@beredskapsjuridik.se.
- Vänligen ange namn, organisation, antal deltagare, faktureringsadress, bokningsreferens samt kontaktperson.
- För att säkerställa att alla deltagare får möjlighet att bidra och delta i diskussioner, rekommenderar vi att kursen har minst 10 och högst 30 deltagare. Vi är dock öppna för att diskutera antalet deltagare vid behov.
För mer info om bokning vänlige se vår
boknings- och avbokningspolicy.
För information om hur vi behandlar dina personuppgifter, läs vår integritetspolicy.
Kostnad
- Kostnad för kurser/föreläsningar varierar efter antal deltagare, längd och upplägg. Kontakta oss så lämnar vi gärna en offert.
- Kostnad för resor och boende tillkommer.
- Kursavgiften faktureras efter avslutad kurs och alla avgifter anges exklusive moms.